top of page

Moulin de Fontbonne

In 2014 kochten wij deze oude en verwaarloosde watermolen en toverden hem om in een aangename woning met 3 onafhankelijke vakantieverblijven die hedendaags en comfortabel zijn ingericht, geschikt voor 2 tot 12 personen.

Elke vakantiewoning heeft zijn eigen ingang en ook een eigen privéterras.  

 

Uiteraard is er een zwembad om tijdens de zomermaanden overdag een beetje af te koelen.  Voor de kinderen is er schommel en een speelhuisje met glijbaan.  Op de gezellige binnenkoer is er een barbecue om de avonden te passeren met een glaasje Franse wijn.

 

Als je graag geniet van rust dan is dit zeker een uitgelezen plek.

 

Sinds dit jaar hebben we van 'France tourisme' de '4 étoiles en meublé de tourisme'  ontvangen.  U mag dus zeker zijn dat alles pico bello in orde is.

 

Ons domein is ongeveer 1.1 ha.  De woningen staan centraal rond een binnenkoer met barbecue.  Naast de binnenkoer is er een speelhuisje met een babyschommel, een glijbaan en een zandbak, er is ook schommel voor de iets grotere kinderen.  Vanop de binnenkoer kom je langs een tuinpad aan het sportterreintje en het zwembad.

Langsheen het domein loopt een klein riviertje, ‘La Bénovie’, dat van het najaar tot het voorjaar soms uitbundig stroomt maar in de zomer meestal droog staat.  Langs de rivieroevers groeit geurige ‘Laurier sauce’,  (laurier voor in de stoofpot).  In de aangelegde tuin groeit de ‘Laurier rose’  (oleander) uitbundig in alle mogelijke kleuren.  De tuin is Mediterraan aangelegd met o.a enkele palmbomen.  Uiteraard ontbreekt ook de typische lavendel niet.  Aan de andere kant wordt ons terrein afgeboord met een glooiende helling waar de ‘Romarin’ ( rozemarijn ) en de ‘Thym’ (tijm) in het wild groeien, het ruikt er zalig.

 

Tijdens de zomermaanden is het aangenaam verblijven in en rond het zwembad met zonneterras. Het zwembad  is groot genoeg om baantjes te trekken (12m x 5m) en voor de kleintjes is er een ondiep (15 tot 25 cm) gedeelte waar ze naar hartenlust kunnen spelen in het water.  Als het te warm wordt kan je schaduw zoeken onder een oude majestueuze plataan.

Het gedeelte van de tuin waar het zwembad ligt is afgeschermd met een hekken en het zwembad zelf kan worden afgeschermd met een rolluik zodat de peuters zeker niet ongemerkt in het water kunnen. 

Op het sportterreintje kan een verstelbaar net gemonteerd worden voor volleybal of badminton.  Het is ook de uitgelezen plaats om ‘jeu de boules’ te spelen al dan niet met een ‘Pastis’ .

Achteraan is er nog een grote weide waar de kinderen kunnen spelen en ravotten, wel een beetje opletten voor de schapenkeuteltjes want er lopen af en toe ook schaapjes om de weide kort te houden.

 

 

Voor de sportievelingen is er ook keuze.

Fietsen langs de weg, VTT (mountainbike) in de bossen en op de hellingen.

Joggen of wandelen tussen de wijngaarden of als je graag stevig bergop wandelt moet je zeker en vast eens ‘La Peine’ opwandelen, een heuvel met een hoogte van 258 m.  Als je de uitkijkpost, die een beetje verstopt is, vind kan je vandaaruit bij helder weer de Middellandse Zee zien en ook La Grande Motte met zijn typische skyline. 

bottom of page